ZSS na Danima tehničke kulture na Bundeku 2013.

Zagrebački speleološki savez sudjelovao je od 9.-15. rujna 2013. na Danima tehničke kulture na Bundeku u okviru kojih su se građanima prezentirale aktivnosti Zagrebačke zajednice tehničke kulture. Dane je otvorio gradonačelnik grada Zagreba g. MIlan Bandić, koji je to prilikom zajedno s predsjednikom ZZTK g. Jadrankom Baturićem obišao i postav Zagrebačkog speleološkog saveza.

logo_ZgZTK

Zagrebački speleološki savez sa svojim udrugama članicama provodi niz projekata vezanih uz tehničku kulturu, od speleoloških škola kao oblika tehničke edukacije u speleologiji, terenskih aktivnosti koje uključuju korištenje različitih speleoloških tehnika, izrade speleološkog nacrta – oblika tehničkog nacrta, fotografije i videa u podzemlju, tehničkog ronjenja do obrade nacrta i izrade dokumentacije na računalu. Glavni cilj tih aktivnosti je prikupljanje novih spoznaja o prirodnim vrijednostima hrvatskog krša i špilja uz istovremeno educiranje mladih u brojnim tehničkim disciplinama potrebnim za ostvarivanje tog cilja.