Seminar o opremanju speleoloških objekata

U organizaciji Zagrebačkog speleološkog saveza uz pomoć Speleološkog društva Veles iz Rakovice, od 30.-31.5.2015. održan je iznad Gajine pećine na kanjonu rijeke Korane u Selištu Drežničkom seminar o opremanju speleoloških objekata. Na seminaru su bila ukupno 32 sudionika iz 4 speleološke udruge. Program seminara obuhvatio je opremanje postojećih sidrišta (za početnike) te postavljanje (za napredne), izradu devijatora, prirodnih sidrišta, međusidrišta, gelendera i prečnica, izradu Tirolske prečnice, sistema kolotura i Sv. Bernarda. Po završetku praktičnog dijela seminara odrađena je i kraća diskusija o raznim situacijama u opremanju speleoloških objekata te je naglašena važnost i odgovornost same tehnike opremanja kao jednog od uvjeta za sigurno bavljenje speleološkim istraživanjem. Od 32 sudionika, 8 je bilo instruktora i demonstratora, 11 polaznika naprednog tečaja te 12 polaznika početničkog tečaja uz jednog gosta. Voditelji seminara bili su Damir Janton i Kristijan Hmura. Zahvaljujemo na velikoj logističkoj pomoći Speleološkom društvu Veles iz Rakovice, Zagrebačkom speleološkom savezu, te svim polaznicima i instruktorima (Damir Janton)

Autori fotografija: Tibor Bali, Tea Selaković, Danijel Malenica, Damir Janton

Detaljno izvješće s popisom sudionika.