Održana skupština Zagrebačkog speleološkog saveza

27. rujna 2012. uz prisutnost 39 predstavnika udruga i gostiju održana je u prostorijama HGSS Stanice Zagreb skupština Zagrebačkog speleološkog saveza. Glavni razlog sazivanja izvanredne skupštine bio je primanje novih udruga u članstvo. U Savez su jednoglasno primljeni Dinaridi-Društvo za istraživanje krških fenomena i Speleološki klub Ozren Lukić iz Zagreba te Breganja iz Bregane (Zagrebačka županija). Aktualnom vodstvu Saveza produljen je mandat u idućem razdoblju.

DSC00004
Zagrebački speleološki savez sada obuhvaća oko 250 speleologa, čime je ostvaren cilj da Savez koordinira aktivnosti većine aktivnih speleologa na području grada Zagreba. Član UO Saveza Robert Erhardt dao je pregled aktivnosti Saveza vezanih uz suradnju s Uredom za upravljanje hitnim situacijama grada Zagreba te istaknuo važnu ulogu speleologa u postrojbama CZ za spašavanje iz ruševina. Vlado Božić dao je presjek kroz bogatu povijest speleološke djelatnosti u gradu Zagrebu. DSC00002

Dalibor Paar je dao pregled budućih aktivnosti vezanih uz Zagrebačku zajednicu tehničke kulture. Predsjednik Saveza Stipe Tutiš i tajnik Ronald Železnjak dali su detaljnje izvještaje o radu i aktivnostima saveza te financijsko izvješće. Stipe Tutiš je iznio detaljan plan rada i razvoja Saveza u idućem razdoblju. (D.Paar)

OBJAVLJENO: 30.09.2012.